تهران واش

۲۸۸۴ ۴۴۵۱ ۰۲۱

شماره ثابت

۵۳۷۵ ۲۲۹۱ ۰۲۱

شماره ثابت

۱۲۱۴ ۹۳۸ ۰۹۱۲

شماره همراه

* رفوی فرش قدیمی *

رفوی فرش قدیمی

بررسی رفوی فرش قدیمی

در این مطلب قصد بررسی رفوی فرش قدیمی را داریم. در صورتی که شما نیز در رابطه با این موضوع کنجکاو می باشید و یا قصد رفوی فرش قدیمی خود را دارید، پیشنهاد می کنیم تا به ادامه ی مطلب توجه نمایید.

رفوی فرش قدیمی چیست؟

فرش ‌بافی یکی از هنر اصیل و قدیمی ایرانیان است و کیفیت و زیبایی فرش ایرانی در سراسر جهان زبان زد است. برخی از فرش ها علاوه بر اینکه جنیه تزئینی دارند، عتیقه هستند و ارزش مادی زیادی دارند.

فرش اهمیت بسیار زیادی در خانواده ‌های ایرانی دارد و اولین چیزی که هر تازه عروسی هنگام خرید جهیزیه حتما به آن توجه می کند فرش است. فرش‌ ها  ارزش فراوانی دارند و نیاز به مراقبت دارند که با گذشت زمان آسیب می بینند.

رفوی فرش قدیمی یکی از   خدمات مراقبت از فرش است و مکمل هنر فرش بافی است. رفوی فرش قدیمی باعث می شود ارزش فرش حفظ می شود و آسیب‌ دیدگی و پارگی‌ هایی که در گذر زمان در آن به وجود آمده است، ترمیم می شود.

فرش ‌ها دائما در معرض  آلودگی ‌هایی مثل رطوبت، لکه ‌ها، خراب ‌کاری بچه‌ و … قرار دارند. به همین دلیل زودتر از سن واقعی قدیمی و فرسوده می شوند.

راه رفتن بر روی فرش‌ های قدیمی و فرسوده احساس نا خوشایندی به فرد می دهد اما می توان از طریق رفوی فرش قدیمی فرش را مرمت کرد.

از طریق رفوی فرش قدیمی به فرش‌ ها جان دوباره داده می‌ شود و عیب های جزئی مانند رفع چروکیدگی فرش، تعمیراتی چون ریشه بافی، شیرازه دوزی و … آن برطرف می ‌شود.

همچنین  آسیب ‌دیدگی و پارگی‌ های دیگر مانند بید زدگی، پوسیدگی، رطوبت، لکه گرفتن، سوختگی و  … را می توان از طریق رفوی فرش ترمیم کرد.

رفوی فرش های قدیمی باعث احیای فرش در حال نابودی می‌ شود و آن را از آسیب حفظ می ‌کند.

رفوی فرش قدیمی

ابزارهای لازم در رفوی فرش  قدیمی

اغلب برای رفو فرش قدیمی به ابزاری مانند چاقوی بافت، نخ و سوزن، درفش، موم، انبر دست و انگشتانه لازم است. نخ‌ های هماهنگ و همرنگ با فرش و  نقشه قسمت آسیب دیده، ابزارهای ضروری و تکمیل کننده رفوگری است.

اگر مهارت انجام این کار را ندارید و دست به این کار بزنید به فرش آسیب جبران ناپذیر وارد می کنید. بنابراین اگر در این کار تخصص کافی  ندارید آن را به متخصصین بسپارید.

نکاتی قبل از رفوی فرش قدیمی باید به آن توجه کنید:

بهتر است قبل از رفو کردن فرش، آن را بشویید و لکه های آن را کامل تمیز کنید.

سعی کنید این طریق  سوزن و درفش گره های آسیب دیده را باز کنید.

در صورتی که  آسیب ‌دیدگی بزرگ است، آن را داخل قاب چوبی قرار دهید تا چروک ایجاد نشود. برای این کار لازم است فرش را از پشت با استفاده از نوار هایی ثابت کنید تا حالت استاندارد خود را حفظ کند.

سپس عملیات تار زنی و گره‌ زنی را انجام دهید تا فرش به حالت قبلی خود بر گردد.

انجام رفو فرش قدیمی در خانه

مراحل بالا کار بسیار تخصصی است. اما چند روش وجود دارد که شما به کمک آن ها می ‌توانید در خانه رفو فرش  انجام دهید و تا حدی فرش  را ترمیم کنید.

هم چنین بخوانید درباره روش های لکه گیری فرش دستباف

این روش ها به شکل زیر است:

برای اینکه به تمام فرش دسترسی کامل داشته باشید همه لوازم روی فرش مانند پایه‌ های مبل و میز… را جابجا کنید.

فرش را  جارو برقی بکشید تا گرد و غبار و آشغال‌ های روی فرش پاک شود.

نسبت مساوی محلول آب و سرکه سفید را با یکدیگر ترکیب کنید و با یک پارچه یا اسفنج تمیز، لکه‌ های را فرش پاک کنید.

برای پاک کردن لکه چربی‌ و روغن ‌های سفت شده،  می ‌توانید لکه‌ ها را با استفاده از پودر بچه یا نشاسته ذرت  پاک کنید.

پودر بچه یا نشاسته ذرت را بر روی فرش بپاشید و اجازه دهید سه الی چهار ساعت روی فرش بماند و سپس با جارو برقی آن‌ها را از روی فرش جارو کنید. در صورتی که باز هم لکه باقی ماند، آن را با نسبت مساوی سرکه و آب داغ پاک کنید.

برای از بین بردن سوختگی سطحی فرش، فرش با بریدن الیاف سوخته شده سعی کنید سوختگی را از بین ببرید.

اگر فرش سوراخ یا پاره شده  مقداری چسب مایع داخل سوراخ بریزید و آن قسمت را با الیاف فرش همرنگ پر کنید. پس از خشک شدن چسب، اضافه ها را کوتاه کنید تا هم سطح با فرش بشود.

همچنین بخوانید درباره: رفع بو و لکه ادرار از روی فرش

رفو فرش قدیمی در خانه

رفو فرش قدیمی در خانه

اگر فرش بوی بد می دهد بر روی آن جوش شیرین بپاشید و اجازه دهید به مدت یک شب روی فرش  باقی بماند. صبح آن ها را جارو برقی بکشید. جوش شیرین  بوی بد فرش را به خود جذب می کند.

برای از بین بردن فرورفتگی پایه مبل روی فرش یه تکه یخ روی قسمت فرورفته بگذارید و اجازه دهید آب شود. میتوانید از سشوار برای سرعت بخشیدن به این کار استفاده کنید.

پس از ذوب شدن یخ با یک برس، آن قسمت‌ را به سمت بالا شانه کنید. البته اگر از سشوار استفاده می کنید مراقب باشید دمای آن خیلی زیاد نباشد تا فرش آسیب نبیند.

اگر می خواهید الیاف فرش به حالت ایستاده درآید، بر روی فرش   یک پارچه نازک مرطوب پهن کرده و فرش را به مدت چند دقیقه اتو کنید. اتو کردن باعث می شود تا الیاف خم شده دوباره به حالت ایستاده درآیند. توجه داشته باشید اتو را مستقیم بر روی فرش قرار ندهید.

برای اینکه فرش ظاهر تمیز و نو داشته باشد، می توانید جوش شیرین را روی فرش بپاشید.

پس از چند ساعت با جارو برقی آن را تمیز کنید و سپس یک دستمال تمیز آغشته به سرکه را روی آن بکشید. توجه داشته باشید که جوش شیرین و سرکه همزمان باهم روی فرش قرار نگیرند.

برای اینکه فرش را از آسیب ها دور کنید می توانید از زیر پایه مبلی استفاده کنید. همچنین می توانید بر روی فرش  رو فرشی پهن کنید تا کمتر دچار کثیفی یا پوسیدگی شود.

نتیجه گیری

فرش یکی از هنر های ارزشمند ایرانی است اما به مرور زمان دچار آسیب و فرسودگی می شود.

رفوی فرش قدیمی یکی از روش هایی است که می توانید به کمک آن فرش را مرمت کنید. رفوی فرش قدیمی به تخصص و مهارت نیاز دارد و اگر خودتان این مهارت را ندارید آن را به یک استاد کار واگذار کنید.

نوشته های مرتبط

بهترین قالیشویی در تهران
قالیشویی

بهترین قالیشویی در تهران

بهترین قالیشویی در تهران از آنجایی که شستشو و نظافت منزل از اهمیت زیادی بهره مند است، فرش، موکت، مبلمان از دسته مهمترین فاکتورهایی هستند

خدمات مبل شویی در منزل
مبل شویی

خدمات مبل شویی در منزل

خدمات مبل شویی در منزل از جمله مهمترین تجهیزات زندگی که بیشتر مستعد آلودگی و کثیفی می باشد، مبلمان هستند. چرا که در معرض رفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس مستقیم